ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Велики Четвъртък онкоболните деца в София бяха помазани за здраве и спасение

07 април 2018 11:03, Българска Патриаршия
Прот. Методий Корчев благослови онкоболните деца в ИСУЛ на Велики Четвъртък

На 5 април 2018 г., Велики Четвъртък, онкоболните деца, лекуващи се в Клиниката по детска онкохематология към университетската болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ, за пореден път бяха посетени от Негово Всеблагоговейнство протойерей Методий Корчев, за да бъдат благословени и помазани за здраве и спасение в навечерието на славната Христова Пасха.

О. Методий, с благословението на Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, се включи в продължаващата благотворителна кампания на Св. Синод "Деца рисуват за деца" с мисията периодично да посещава онкоболните деца в София по случай големите празници и да отправя молитви към Бога за тяхното успешно лечение и пълно излекуване.

Той бе съпровождан от изпълнителния секретар на Културно-просветния отдел при Св. Синод д-р Пенка Христова и посрещнат от проф. д-р Добрин Константинов, началник на Клиниката по детска онкохематология към ИСУЛ, и екипа му. Прот. Методий помаза всички деца с целебния елей от отслужения непосредствено преди това в българските православни храмове Велик Маслосвет. На децата и техните майки бяха подарени православни издания, предоставени по-рано на КПО от Руското подворие "Св. Николай" в София, в които задълбочено и достъпно се разказва свещената история на Стария и Новия Завет с акцент върху привилегията и радостта от личното въцърковяване на децата и тяхното пълноценно включване в несекващия и преобразяващ духовен живот на Христовата Църква.

От своя страна децата подариха на скъпите си гости изработени и украсени великденски яйца в навечерието на празника на живота, на радостта и на победата над смъртта.

Църквата посети, обгрижи и утеши, обнадежди и зарадва най-малките чеда Божии, възнесе молитва, та да доживеят те и майките им благата вест за посещението на Божията милост, за обновяването на силите им и за живот в здраве и благочестие.

С пасхална радост да посрещнем славното Христово Възкресение!

~~~~~~~~~~~~~~

Продължава набирането на средства за деца с тежки здравословни проблеми. За всички, които искат да им помогнат, публикуваме банковата сметка, определена за тази благородна цел:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: Пенка Христова

 

 

Снимки

Вликденски яйца за гостите от БПЦПри нуждаещите се деца в ИСУЛДар на Църквата за болните деца в ИСУЛПри нуждаещите се деца в ИСУЛПрот. Методий Корчев благослови онкоболните деца в ИСУЛ на Велики ЧетвъртъкДар  от БПЦ за болните деца в ИСУЛ
« предишна новинаследваща новина »