ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Сливенска св. митрополия открива Социален дарителски център към храм "Св. Димитър"

16 ноември 2018 22:25, Сливенска митрополия
Сливенска св. митрополия

Сливенска Митрополия информира православните християни, че в Сливен ще бъде открит СОЦИАЛЕН ДАРИТЕЛСКИ ЦЕНТЪР „МИСТЕРИОН” към Катедралния храм „Св. Димитър”.

Центърът се намира на ул. „ Гаговец” № 1 в кв. Ново село бе официално открит на 10 ноември, 2018 година.

Идеята за откриване на този Център е на църковното настоятелство при Катедралния храм „ Св. Димитър” и се състои в следното:

Намираме се в навечерието на Рождественският пост, време през което православните християни духовно възродени се подготвят да посрещнат славното Рождество Христово. Има и такива християни, които трудно биха могли да посрещнат празника, поради финансова невъзможност. Те имат нужда от съпричастност и подкрепа.

Известно е, че почти всяко семейство периодично обновява своя домашен гардероб с нови дрехи или след ремонт на жилището подменя обзавеждането. Запазените и годни за ползване дрехи за възрастни и деца, детски играчки, мебели и различно кухненско обзавеждане, вместо да стоят в килери, мазета и други помощни помещения, да бъдат занасяни в Дарителския център, а други бедни и нуждаещи се хора да могат да получат от Центъра необходимите им вещи. В центъра ще бъде поставена касичка и всеки, който желае може да остави своята лепта, според финансовите си възможности. Набраните средства ще бъдат под надзора на специална комисия и ще бъдат използвани за друга социална дейност.

Информираме, че дрехите, които ще бъдат предоставени на Центъра трябва да бъдат здрави, изпрани и годни за ползване, както и другите вещи също да бъдат годни за ползване.

Призоваваме православните християни да подкрепят идеята на Църквата „ Св. Димитър” като се включат в дарителската кампания.

 

 

« предишна новинаследваща новина »