ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поклонничество в Бачковския манастир

28 април 2018 11:33, Бачковска света обител
Поклоничество в Бачковския манастир

На 27.04.2018 г., с благословението на игумена на Бигорския манастир, архим. Партений, Бачковският манастир бе посетен от група православни християни от гр. Охрид, Македония. Вярващите са на поклонническо пътуване в България. За братята на Бачковския манастир това бе щастлива възможност да се срещнат и благословят пред мощите на великия мъченик и угодник Божий св. Игнатий Богоносец. Частица от неговите свети мощи бе донесена от македонските братя в манастира.

Игуменът на Бачковската обител посрещна гостите в двора на манастира, лично внесе мощехранителницата със светинята в съборния храм и я изложи за поклонение. Отец игуменът поздрави гостите от Македония, пожелавайки им вярност в Христа и неустанна ревност в изпълнение на заповедите Му. Поклонниците се благословиха от Бачковската чудотворна икона на Пресветата Богородица, молитвено участваха във вечерното богослужение, а на следващия ден се отправиха за Кръстова гора в желанието си отново да усетят присъствието на Духа Светаго в избраните от Него места.

 

 

Снимки

Поклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастирПоклоничество в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »