ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семейства

23 юли 2010 10:30, Видинска митрополия
Във Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семейства

По инициатива на Община Видин, в бившето спортно училище на града ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семейства.

Проектът „Помощ за недостижимите деца” ще бъде финансиран от Датския национален комитет на УНИЦЕФ и фондация "Велукс".

Основен партньор е Община Видин. Кметът Румен Видов подписа договор, според който строителството на Центъра стартира днес.

Изграждането ще продължи 80 дни, според обявения срок в офертата на одобрената фирма.

Стойността на проекта е 1 400 000 лева и включва строително-ремонтните дейности, началната издръжка на Центъра и оборудването.

Изпълнението на проекта ще се наблюдава от УНИЦЕФ България.

На представянето на проекта присъстваха г-жа Таня Радочай - представител на УНИЦЕФ за България, и г-жа Милена Харизанова - ръководител на проекта.

Подписан е меморандум за ремонт и модернизиране на базата, подбор и обучение на служители, както и разработване и предоставяне на индивидуални услуги.

Според Таня Радочай с реализирането на проекта ще се помогне на повече от 1200 деца и над 3000 семейства от областта.

След неговото приключване работата по проекта ще бъде документирана и представена на българското правителство като пилотен модел, който би могъл да се приложи и в други области на страната, съобщи Таня Радочай.

От името на Видинската света митрополия благослов преподаде Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит Дометиан.

Гостите, водени от епископ Сионий, посетиха и средновековната църква „Св. Петка”, която се намира в двора на училището.

 

 

Снимки

Във Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семействаВъв Видин ще бъде изграден Център за социални услуги за деца и семейства
« предишна новинаследваща новина »