ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена вечерня с петохлебие за деня на св. Пантелеймон

28 юли 2010 08:16, Видинска митрополия
Тържествена вечерня с петохлебие за деня на св. Пантелеймон

На 26 юли в старинния храм „Св. Пантелеймон” в старопрестолния Видин (Бдин) бе отслужена тържествена вечерня с петохлебие и осветено коливо за здраве и благословение на населението.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и по покана на викария му Велички епископ Сионий, гост за храмовия празник бе преосвещеният епископ Марко, представител на Сръбската православна църква.

Тържествената вечерня бе оглавена от епископ Марко, който по време на богослужението благослови петохлебието и коливото, в съслужение с йеромонах Неофит, брат на Раковишкия манастир, йеромонах Моисей, придружаващ епископ Марко, както и йеродякон Максим, брат на Бдинската света обител.

С молитвено участие и клиросно пение във вечерното богослужение взеха участие Видинският митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий, архимандрит Антим, игумен на Раковишката света обител, архимандрит Поликарп, председател на видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, архимандрит Евтимий, енорийски свещенослужител в катедралния храм, както и протойерей Владимир Петров, енорийски свещеник в митрополитския храм „Св. Николай”.

Текст: йеродякон Максим
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Тържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. ПантелеймонТържествена вечерня с петохлебие за Св. Пантелеймон
« предишна новинаследваща новина »