ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска беседа на НП БЕЛОГРАДЧИШКИ ЕПИСКОП ПОЛИКАРП - 7 юни в храм "Св. св. Кирил и Методий"

01 юни 2018 13:58, Софийска митрополия
НП Белоградчишки епископ ПОЛИКАРП

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх НЕОФИТ

По инициатива на ставр. ик. Александър Величков Георгиев, предстоятел на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47)

Гостуване на Софийския викарий Белоградчишки еп. Поликарп

 

Темата на беседата ще бъде „НА КАКВО НИ УЧАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СВЕТИИ?“ По време на духовната среща ще посветим вниманието си на Събора на всички български светии и празнуването на тяхната памет във Втората неделя след Св. Петдесетница - празник на храм "Св. св. Кирил и Методий". В храма се пази уникалната икона на всички български светии, изписана от руския йеромонах-иконописец Николай Шелехов, духовно чедо на св. Серафим Софийски Чудотворец.

Епископ Поликарп ще говори за това какво означава за нас дарът да живеем и да се спасяваме именно в Българската православна църква. И какви ученици, служители и продължители сме на българската святост? В края на беседата присъстващите ще могат свободно да беседват с викарния епископ, който ще отговори на техни въпроси.

Беседата е първа обща среща в извънбогослужебно време на епископ Поликарп с енориашите на храм "Св. св. Кирил и Методий", с обучаващите се в Енорийския му център курсисти, както и с широката аудитория на духовно-просветното средище.

Тази година Неделята на всички български светии се отбелязва на 10 юни.

Беседата ще бъде в навечерието на празника, което ще ни помогне по-добре да се подготвим за него.

Беседата ще се проведе в Лекционната зала на Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. "Г. Вашингтон" № 47), ет. 1.

7 юни (четвъртък) 2018 г.

Начало: 18,00 ч.

Гр. София

ВХОД СВОБОДЕН

З А П О В Я Д А Й Т Е!

Снимка: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »