ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в Тетевен

05 юни 2018 14:06, Ловчанска митрополия
Храмов празник в Тетевен

Затова и ние, заобиколени от такъв голям облак свидетели, нека свалим от себе си всякакво бреме и греха, който ни лесно омотава, и нека с търпение изминем предстоящото нам поприще (Евр. 12:1).

На Първа неделя след Св. Петдесетница празнуваме всички светии, които със силата на Светия Дух вършеха и вършат чудеса, разпространяваха Евангелието на Спасението и с живота си доказаха, че Божият промисъл и всемогъщество действат винаги и че във всички времена и при всички обстоятелства възсияват нови и нови светци и светици, съсъди на Божията благодат и молитвени застъпници за нас пред престола на Всевишния.

На Всех светих е посветен един от най-красивите и големи храмове в Ловчанска епархия, намиращ се в закътания в полите на Стара планина град Тетевен.

На този ден, както по традиция всяка година, за празника в ранната сутрин в храм "Всех святих" - Тетевен пристигна Негово Високопреосвещество Ловчански митрополит Гавриил, който възглави светата Божествена литургия. С владиката съслужиха архиерейският наместник на Тетевен ставр.ик. Борис Борисов, ставр. ик. Павел Лалев и дякон Мартин Йотов от Ловеч.

Митрополит Гавриил се обърна с назидателно слово към изпълнилите храма хора, след което раздаде на всички присъстващи иконки с лика на „Всички Светии“.

 

 

Снимки

Храмов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в ТетевенХрамов празник в Тетевен
« предишна новинаследваща новина »