ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МП

15 юни 2018 15:11, Българска Патриаршия
Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МП

На 12 юни в Синодната палата Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и синодални митрополити се срещнаха с Виенския и Будапещски архиепископ Антоний, който с благословението на Руския патриарх Кирил е на работно посещение в страната.

На срещата участие взеха митрополитите: Сливенски Йоаникий, Великотърновски Григорий, Варненски и Великопреславски Йоан, Видински Даниил, Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, архим. Васиан, предстоятел на подворието на РПЦ у нас и йеромонах Зотик.

В хода на срещата архиепископ Антоний предаде на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити благопожеланията на Негово Светейшество патриарх Кирил. Обсъдени бяха и актуални въпроси в междуправославните отношения.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Среща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МПСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МПСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МПСреща на Българския патриарх Неофит и синодални митрополити с архиепископ Антоний от РПЦ-МП
« предишна новинаследваща новина »