ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Днес се изпълват 9 години от стартирането на Официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-Българска Патриаршия

19 юни 2018 13:00, Българска Патриаршия

Днес, 19 юни 2018 г., в деня на своя покровител преп. Паисий Хилендарски, Официалният сайт на БПЦ-Българска Патриаршия отбелязва деветата годишнина от своето тържествено откриване.

Сайтът на Св. Синод има уникална и изключително значима роля в живота на светата ни Църква и на българското общество. Той представя официалните позиции на българското свещеноначалие по животрептящите теми и проблеми на духовния и социален живот днес. Като официална медия на Църквата синодалният сайт е също така източник на стабилност, мир и блага воля в днешния свят, раздиран от непрестанни сблъсъци и конфликти. Електронният официоз на БПЦ същевременно е и продължител на вековната, непреходна и свята мисия на Православната Църква - да проповядва Евангелието на Христовата любов, да просвещава човешките души чрез своя благодатен опит и да ги привежда към спасението на Христовото царство.

Честита годишнина на цялата ни Църква, на екипа на сайта воглаве с неговия духовен наставник и ръководител Неврокопски митрополит Серафим, на всички регионални редактори, технически администратори, доброволни сътрудници и читатели и на нашата общественост, която се ползва от неговото духовно богатство, авторитет и мъдрост, раждани и съхранявани в лоното на Църквата Христова.

Да се помолим да ни "направи Бог наш достойни за званието и да изпълни със сила всяко желание на благост и всяко дело на вярата", та да се прослави в нас името на Господа нашего Иисуса Христа, и ние в Него, по благодатта на нашия Бог! (2 Сол. 1:11-12) Амин.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Десислава Панайотова, гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП

 

 

« предишна новинаследваща новина »