ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поклонници от Русия в Бачковския манастир

20 юни 2018 11:58, Бачковска света обител
Поклонници от Русия в Бачковския манастир

На 19.06.2018 г., група поклонници от Санк-Петербургската епархия на Руската православна църква посетиха Бачковския манастир. Групата е на поклонническо пътуване в България по покана на Областната управа на гр. Пловдив и на Пловдивска митрополия. Поклонниците са водени от о. Константин Головацки, ръководител на Младежкия отдел на Санк-Петербургската митрополия и се състои от преподаватели по Православие и ученици от църковните училища при храмовете на митрополията. В Бачковската св. обител те бяха придружавани от клирици на Пловдивска митрополия. О. Константин служи също така в храм „Успение на Пресвета Богородица” на Малая Охта, Санкт-Петербург.

След срещите с Пловдивския митрополит Николай и областния управител, петербургските поклонници се поклониха и благословиха пред Бачковската чудотворна икона на Божията майка и се запознаха подробно с древната Бачковска обител и съхранените в нея паметници на вяра и благочестие. По благословение на игумена архим. Самуил на децата бяха подарени молитвени гривни-броенички и иконки с образа на чудотворната икона. Манастирът се погрижи и да насити скъпите си гости с каквото Бог бе дал.

Следващата спирка на поклонническата група ще бъде Рилската света обител.

Тескт и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Поклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастирПоклонници от Русия в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »