ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов храм в с. Тошевци

01 август 2010 11:49, Видинска митрополия
Нов храм в с. Тошевци

На 31 юли във видинското село Тошевци бе осветен новопостроеният храм, посветен на св. вмчк Димитър.

Преди освещаването на храма бе отслужен водосвет от митрополит Дометиан, който по време на литията около храма поръси от четирите страни новопостроения храм.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан храмът бе осветен с полагане на св. мощи на св. Пантелеймон в престола и антиминс от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Божествената света Литургия бе отслужена от епископ Сионий и йеродякон Максим, брат на Успенската света обител, Видин.

Прочувствено слово върху житието на св. вмчк Димитър произнесе Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан и отправи наставления към народа за храма.

След края на тържествената света Литургия поздравления за новия храм на селото поднесе епископ Сионий, който благодари за построяването му на ктитора доцент д-р Митко Димитров, както и на фирмата „СТРОМЕТ” ООД – Козлодуй, собственост на инженер Йордан Михайлов, като им поднесе благодарствени грамоти от Видинската света митрополия и Епархийския съвет.

Преосвещеният епископ благослови и трапеза, която бе раздадена за здраве на многото дошли за освещаването миряни.

Текст: йеродякон Максим

 

 

Снимки

Нов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. ТошевциНов храм в с. Тошевци
« предишна новинаследваща новина »