ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с преподаватели и ученици от Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“

28 юни 2018 14:58, Софийска митрополия
Среща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДС

На 28 юни в сградата на Софийска св. митрополия гостуваха преподаватели и ученици от Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“.

Групата, дошла на поклонническа екскурзия в София, беше приета от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, като всеки лично получи благословия от Кириарха на светата ни Църква.

Семинаристите поздравиха Светейшия Български патриарх с тропара на своите патрони, светите равноапостолни братя Кирил и Методий.

Да бъдат достойни техни следовници и вдъхновени последователи пожела патриарх Неофит на бъдещите богослови и свещенослужители на БПЦ-БП.

Гостите от Пловдив получиха благословение, както и подаръци – за всеки по две книги, „Две послания до Коринтяните“ на св. Климент Римски и „Изкуството да се живее или умението да се умира“ на архимандрит Рафаил (Карелин).

За по-богат снимков материал: https://flic.kr/s/aHsmnkCo9Q

Текст и снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Среща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДССреща на патриарх Неофит със семинаристи от ПДСГостуване на семинаристи от ПДС в Софийската св. митрополияГостуване на семинаристи от ПДС в Софийската св. митрополия
« предишна новинаследваща новина »