ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петровден в Бачковския манастир

29 юни 2018 17:48, Бачковска света обител
Св.св.Петър и Павел, новопочистен стенопис от главната църква, 1850г.

Днес отбелязваме паметта на първостроителите на кораба на нашето спасение – светата Православна църква, апостолите Петър и Павел, положили кръв и кости в основата му. И двамата избрани и поведени в светото дело, въпреки съпротивата на човешкото в тях, по волята на Иисуса Христа. На „камъка на вярата”, отрекъл се, за да полегне, и на „прогласителя”, ослепен, за да прогледне, дължим „съда” на вярата, надеждата и любовта, който вече повече от две хиляди години се люшка на вълните на отсамния живот, но превежда преданите Нему в селенията на праведните. Да се поклоним прочее на първооснователите и да се поучим от търпението и себеотрицанието и примера, даден ни, че на основаното в името Господне, портите адови няма да надделеят.

Светлият празник на св. ап. Петър и Павел бе почетен в Бачковския манастир с тържествено богослужение, водено от игумена на манастира архим. Самуил в съслужение с манастирското братство и при молитвеното участие на дошлите да се поклонят миряни.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Петровден в Бачковския манастирПетровден в Бачковския манастирПетровден в Бачковския манастирПетровден в Бачковския манастирПетровден в Бачковския манастирПетровден в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »