ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник на Катедралния храм в гр. Силистра

29 юни 2018 20:15, Доростолска митрополия
Храмов празник

С благословението на Негово Високопреосвещенство в престолния град на Доростолска епархия пристигнаха светини за поклонение и благословение на вярващите - тези на Свети Лука Кримски-Симферополски и на св. блажена Матрона Московска. Светините бяха посрещнати в катедралния храм „Св. Св. апостоли Петър и Павел“. Същия ден храмът стана домакин и на чудотворната икона на Света Богородица Одигитрия-Байталска, посрещната от силистренското духовенство, начело с Доростолския митрополит Амвросий, който възглави и молебен пред чудотворната икона. В празничната нощ последва и всенощно бдение с петохлебие и панихида за ктиторите, благодетелите, свещенослужителите и настоятелите на катедралния храм.

На 29 юни Светата Божествена Архиерейска св. литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий и Негово Високопреосвещенство архиепископ Юстиниан , в която се включиха и духовници от страната и чужбина. След светата Литургия бе извършен водосвет и осветен корбан за здраве.

Текст и снимки: архим. Емилиян

 

 

Снимки

Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник Храмов празник Храмов празник Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник Храмов празникХрамов празникХрамов празникХрамов празник
« предишна новинаследваща новина »