ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 5 август ще се състои литията с откритите мощи на св. Йоан Кръстител в Созопол

04 август 2010 11:08, Сливенска митрополия
Сливенска св. митрополия

Сливенска св. митрополия известява, че на 5 август 2010 г. от 9,00 ч. в гр. Созопол ще се проведе литийно шествие по улиците на града със светите мощи на св. Йоан Кръстител, открити на остров Свети Иван. Шествието ще започне от Историческия музей в града и ще премине по маршрут, определен от Община Созопол, за да завърши пред храм ”Св. Георги”.

Литийното шествие ще бъде предвождано от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и свещеници от Сливенска епархия. Към тях ще се присъединят и министрите Симеон Дянков и Божидар Димитров, областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров, кметът на Созопол Панайот Рейзи, народни представители от Бургаски избирателен район, кметове на общини, стотици православни християни и гости на Созопол. Очаква се за този тържествен ден в Созопол да пристигне и премиер-министърът г-н Бойко Борисов.

В храм ”Св. Георги” ще бъде отслужен кратък благодарствен молебен. Светите мощи ще бъдат поставени на определеното място за поклонение от страна на жителите и гостите на града. Храмът ще бъде отворен, за да могат всички, които пожелаят, да се поклонят на безценната духовна светиня. По едноличното разпореждане на правоправещия епархийски архиерей Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий светите мощи ще останат в храм ”Св. Георги” до последващо решение.

 

 

« предишна новинаследваща новина »