ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"

02 август 2018 11:47, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"

На 1 август 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави Молебния канон на Пресвета Богородица в Катедралния храм "Успение Богородично". Множество духовници и християни съучастваха във вечерното богослужение, което започна с вечерня.

Митрополит Йоан се обърна към всички присъстващи и давайки примери от Свещеното Писание на Стария и Новия Завет, разясни смисъла на смъртта и как тя е била приемана в старозаветно време и как я приемаме ние, след идването на Господ Иисус Христос в света. Архиереят благопожела молитвите на Божията Майка, нейното успение и нейният покров да бъдат с всички и постът да бъде лек и спасителен.

Снимки и текст: Георги Великов

 

 

Снимки

Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"Вечерня с Молебен канон на Пресвета Богородица в Катедрален храм "Успение Богородично"
« предишна новинаследваща новина »