ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. литургия по повод храмовия празник на църквата "Успение Богородично", пл. "Ручей"

15 август 2018 22:06, Софийска митрополия
Архиерейска св. литургия по повод храмовия празник на църквата "Успение Богородично", пл. "Ручей"

С благословението на Негово Светейшество Българският патриарх и софийски митрополит Неофит Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний възглави празничната св. литургия за празника Успение на Божията Майка в едноименния храм в столицата.

Митрополит Антоний съслужи с храмовото духовенство и дякони от столицата, а в края на св. Евхаристия причасти десетките православни християни, които се бяха подготвили за приемане на Св. Тайни Христови по време на изминалия Богородичен пост.

Песнопенията на св. Литургия бяха изпълнени от сборна група от студенти по богословие и ученици в Софийската семинария, водени от Войден Божков.

Негово Високопреосвещенство обърна внимание, в словото си по повод празника, на огромното значение, което е отдадено на Майката Божия, която роди Спасителя на света - Христос Господ. В края на проповедта си той насърчи усърдната молитва към Богомайката, като заяви, че Нейната молитва пред Бога има огромна сила.

Празникът завърши с многолетствие.

Текст: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Архиерейска св. литургия по повод храмовия празник на църквата "Успение Богородично", пл. "Ручей"Архиерейска св. литургия по повод храмовия празник на църквата "Успение Богородично", пл. "Ручей"Архиерейска св. литургия по повод храмовия празник на църквата "Успение Богородично", пл. "Ручей"
« предишна новинаследваща новина »