ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинария

18 август 2018 14:09, СДС
Архиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинария

Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, възглави днес Божествената св. литургия в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски", по повод успението на Рилския чудотворец, което отбелязваме днес.

Епископ Герасим съслужи с негово Високопреподобие архим. Пахомий, ректор на духовното училище, йером. Мелетий и свещ. Козма Поповски. На богослужението молитвено участие взеха десетки православни християни.

Негово Преосвещенство обърна внимание, в словото си, на дивния живот, който е водил св. Йоан Рилски, като насърчи богомолния народ по-често да препрочита Завета на св. Йоан, който е особено полезно духовно четиво. Той преподаде и архипастирския благослов на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, с чието благословие и възглави тържествената богослужба.

Архимандрит Пахомий благодари за благопожеланията, както и за духовния празник, като изтъкна голямата помощ и закрила, които Рилският чудотворец и молитвеник оказва на семинаристите, преподавателите и изобщо на всички, докоснали се до духовното ни школо.

Празникът завърши с многолествие, а по традиция на богомолния народ бе раздаден корбан за здраве.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Архиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинарияАрхиерейска св. литургия по повод летния празник на св. Йоан Рилски в Софийската семинария
« предишна новинаследваща новина »