ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Честваме 6 септември - Ден на Съединението на България

06 септември 2018 13:42, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Честваме 6 септември - Ден на Съединението на България

На 6 септември 2018 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва за всички православни воини, загинали за вярата и освобождението на Отечеството. С Архиерея съслужиха ставрофорен иконом Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и митрополитският дякон Любомир Георгиев. Мъжкият хор при Катедрален храм "Успение Богородично", с диригент Валентин Кубратов, украси песенно заупокойната молитва, отслужена пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война (1885 г.).

Днес се навършват 133 години от Съединението на България. По този повод Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България, организира възпоменание, което започна с военен ритуал пред Паметната плоча на княз Александър Батенберг, която се намира на площад "Независимост", на сградата на Държавния архив. След това с шествие, водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили официалните лица и всички присъстващи жители и гости на град Варна се отправиха към Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където след отслужването на заупокойната молитва бяха поднесени венци и цветя.

Снимки и текст: Георги Великов

 

 

Снимки

Честваме 6 септември - Ден на Съединението на БългарияЧестваме 6 септември - Ден на Съединението на БългарияЧестваме 6 септември - Ден на Съединението на БългарияЧестваме 6 септември - Ден на Съединението на БългарияЧестваме 6 септември - Ден на Съединението на България
« предишна новинаследваща новина »