ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска вечерня в самоковското село на Радуил

07 септември 2018 23:16, Софийска митрополия
Архиерейска вечерня в самоковското село на Радуил

На 8 септември, Рождество Богородично, село Радуил, Самоковска духовна околия отбелязва храмов празник на църквата ”Рождество Богородично”. В чест на празника, в навечерието му бе отслужена архиерейска вечерня.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит то бе предстоявано от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с архиерея в богослужбата взеха участие предстоятелят на храма протойерей Николай Аршинков, протоиерей Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковска духовна околия и духовници от околията, йеродякон Вартоломей и дякон Костадин Тренев.

За молитвената и песенна прослава на Пресвета Богородица във вечерното последование допринесоха изявени софийски псалти от София, ръководени от д-р Любомир Игнатов, преподавател по Източно -църковно пеене в Богословския факултет на СУ и Софийската духовна семинария.

В края на богослужението епископ Поликарп поздрави от името на Негово Светейшество предстоятеля, църковното настоятелство и голямото множество хора, дошли да се помолят на Божията майка в този ден и да влязат в радостта на храмовото тържество.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHsmrCs8v7

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »