ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Богородично в Бачковската обител

08 септември 2018 17:25, Бачковска света обител
Рождество Богородично, икона от иконостаса на главната църква, ХVІІв.

Светата църква празнува днес рождеството на приелата да износи изкуплението на човечеството в благословената си утроба. В семейството на праведните Иоаким и Ана се ражда Мария, предопределена от Промисъла да бъде съсъд за Богочовека, да понесе в подножието на кръста мъките и смъртта му. И да стане, с възкресението на единствения Син Человечески и Син Божий, майка и застъпница за всички нас, повярвалите в Исуса Христа Спасителя.

Празничната св.литургия бе отслужена от игумена на манастира, архим.Самуил, в съслужение и „песнослужение” на манастирските братя и молитвеното присъствие на вярващия народ. В проповедта си, архим.Самуил, обърна внимание на вярващите върху посвещаването Богу на чистото и христолюбиво сърце като истински път към нозете на Спасителя и избавяне от нечисти помисли и пуста ритуалност и спечелване на живот вечен за всеки християнин.

Братството на манастира, ведно с игумена, поздравяват и всички именнички на майката Божия, като им пожелават добро здраве и изпълнено с любов сърце, защото където любовта изобилства там и Бог изобилства!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Рождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обителРождество Богородично в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »