ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“

10 септември 2018 15:27, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“

На 10 септември 2018 г. беше открита академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Тържеството и церемонията по приемане на първокурсници в академическата общост се състоя пред Ректората на университета.

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет и приветства студентите, преподавателите и служителите на това престижно висше учебно заведение. С Архиерея съслужиха духовници от град Шумен. Богослужението беше песено украсено от мъжкия хор при митрополитския катедрален храм "Успение Богородично" в град Варна.

На тържествата присъства и президентът на Република България Румен Радев, който се срещна с проф. д.и.н. Георги Колев и представители на ректорското ръководство и посети три учебни зали – специализирана лаборатория „Интерактивна система за сигурност“, специализиран кабинет „Ситуационен център за управление на кризи“ и кабинет „Програмиране и управление на промишлени микроконтролери“.

Г-н Румен Радев заяви: "Като президент, бих желал да видя най-сетне успешно извървяна, дълбока трасформация на нашето образование, която да го превърне от система за наизустяване и възпроизвеждане на готови знания в система, която да произвежда личности, натрупали активни знания, умения и компетенции, за да се справят с предизвикателствата на съвремения свят."

Програмата завърши с поднасяне на цветя за признателност пред Паметника-свитък на Епископ Константин Преславски и церемония по издигане на знамената на Република България, Европейския съюз и Шуменския университет.

 

 

 

Снимки

Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“Тържествено откриване на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“
« предишна новинаследваща новина »