ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архипастирски благослов на Врачанския митрополит Григорий по повод началото на Новата учебна година в гр. Враца

17 септември 2018 13:59, Врачанска митрополия
Врачански митрополит Григорий

Скъпи учители, ученици и родители, възлюбени чеда на Църквата Христова, които живеете и се трудите в пределите на богохранимата Врачанска епархия,

В първия ден от Новата учебна година се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за крепко здраве, сили и мъдрост, които са предпоставка за нейното успешно и ползотворно протичане.

Св. Православна църква, вярна на своята вековна традиция, винаги е ценила високо и е поощрявала образователното дело, благославяйки с любов всяка инициатива, насочена към повишаване на равнището на просветата сред поверения ѝ от Бога народ. Такава тя остава и до днес, радвайки се на всеки успех на родното образование и просвета и благославяйки с особено молитвено усърдие както всички обучаващи, така и всички обучавани.

Нека Христовата светлина да живее в сърцата на всички ученици и да ги направи плодородна земя, в която семената на преподаваните от учителите знания да дадат прекрасни плодове!

Нека с много вяра, надежда и любов да отправим поглед към Бога и да Го помолим със Светлината на Истината и Мъдростта да освети пътя на нашия живот!

На добър час и нека Божията благодат и молитвите на Пресветата наша Владичица Богородица, на св. Софроний Врачански и всички Божии светци бъдат с вас и с вашите семейства и през тази учебна година!

Честито и благословено ново начало!

 

« предишна новинаследваща новина »