ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архипастирски благослов на Врачанския митрополит Григорий по повод началото на Новата учебна година в гр. Враца

17 септември 2018 13:59, Врачанска митрополия
Врачански митрополит Григорий

Скъпи учители, ученици и родители, възлюбени чеда на Църквата Христова, които живеете и се трудите в пределите на богохранимата Врачанска епархия,

В първия ден от Новата учебна година се обръщам към всички вас с архипастирско благословение и най-искрени пожелания за крепко здраве, сили и мъдрост, които са предпоставка за нейното успешно и ползотворно протичане.

Св. Православна църква, вярна на своята вековна традиция, винаги е ценила високо и е поощрявала образователното дело, благославяйки с любов всяка инициатива, насочена към повишаване на равнището на просветата сред поверения ѝ от Бога народ. Такава тя остава и до днес, радвайки се на всеки успех на родното образование и просвета и благославяйки с особено молитвено усърдие както всички обучаващи, така и всички обучавани.

Нека Христовата светлина да живее в сърцата на всички ученици и да ги направи плодородна земя, в която семената на преподаваните от учителите знания да дадат прекрасни плодове!

Нека с много вяра, надежда и любов да отправим поглед към Бога и да Го помолим със Светлината на Истината и Мъдростта да освети пътя на нашия живот!

На добър час и нека Божията благодат и молитвите на Пресветата наша Владичица Богородица, на св. Софроний Врачански и всички Божии светци бъдат с вас и с вашите семейства и през тази учебна година!

Честито и благословено ново начало!

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »