ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийското управление на образование откри тържествено новата учебна година

17 септември 2018 19:24, Софийска митрополия
Софийското управление на образование откри тържествено новата учебна година

На 17 септември, първия ден на новата учебна 2018/2019 година, по покана на Регионалното управление на образование–София град към Министерството на образованието и науката, софийският викарий - Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп отслужи празничен водосвет и благослови работещите във ведомството за успешна и ползотворна работа през новата учебна година.

Заедно с него в последованието взеха участие йеромонах Мелетий, зам. ректор на Софийската духовна семинария, йеромонах Стефан от Троянската света обител, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и дякон Слави Спасов.

Водосветът в образователното ведомство стана традиция, благодарение на тесните контакти през последните години между Столичния инспекторат и Софийската св. митрополия.

На чинопоследованието присъстваха г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО-София, както и всички служители, експерти и работещи в инспектората.

В края на водосвета еп. Поликарп се обърна с празнично слово към служителите, поздрави ги с началото на новата учебна година и благопожела доброплодни успехи в благодатната нива на възпитанието и образованието на българските деца.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHskEN4npi

 

 

« предишна новинаследваща новина »