ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Чудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. Бързия

13 август 2010 16:08, Видинска митрополия
Чудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. Бързия

За благословение на жителите на гр. Вършец и с. Бързия чудотворната икона на св. Богородица „Милваща” бе донесена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий и придружаващи го клирици.

В гр. Вършец епископ Сионий оглави тържествена света Литургия, в която взеха участие енорийските свещеници и йеродякон Максим, брат на Успенската света обител. На светата богослужба присъстваха представители от Народното събрание, областният управител на Монтана и зам.-областният управител.

Жителите на гр. Вършец успяха да се поклонят пред чудотворния образ на Божията Майка, като поклонението започна с г-жа Боряна Бончева, кмет на курортния град.

В с. Бързия начело с Величкия епископ Сионий, архимандрит Антим, протосингел на Видинска епархия, и отец Евгени, енорийски свещеник на селото, бе прочетен акатистът на Пресвета Богородица.

Текст: йеродякон Максим
Снимки: Крум Китин

 

 

Снимки

Чудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. БързияЧудотворният образ на св. Богородица в гр. Вършец и с. Бързия
« предишна новинаследваща новина »