ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

След беседата за Рилския светец в храм "Св. св. Кирил и Методий" пътят продължава

13 август 2010 18:09, Софийска митрополия
Рилският манастир

Снощи в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" в София се състоя беседата "Пътят на светостта", в която ик. Ангел Ангелов от столичния храм "Света София", свещ. Методий Корчев от софийския храм "Св. св. Кирил и Методий" и гл. ас. д-р Павел Павлов от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" разказаха на многобройната аудитория за организирането и провеждането на автентичното (т.е. осъществено пеша) литийно поклонничество до светата обител на св. Йоан Рилски. И тримата гости споделиха емоционално и в духовна пълнота преживяванията, свързани с това съкровено, споделено и съборно събитие и подчертаха, че се надяват догодина участниците в поклонението, посветено на св. Йоан, да са още повече, а дотогава да бъдат изградени параклиси по маршрута, чрез които - освен да се предпазят поклонниците от несгодите в планината - да се набележи правилната посока на поклонническия високопланински преход - Рилския чудотворец.

Като завършек на беседата всички в залата изпяха тропара на всебългарския покровител, мнозина взеха решение да се включат в следващия поклоннически поход до Рилския манастир през август 2011 г. и отнесоха в сърцата си благопожеланието на о. Ангел: "Търсете светеца!"

Повече подробности за това литийно поклонение, осъществено с благословението на Софийска св. митрополия, можете да откриете в интервюто на г-жа Весела Игнатова, регионален редактор за Софийска епархия към Официалния сайт на Българската Патриаршия. Адресите на интервюто са:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=27191

и

http://www.bg-patriarshia.bg/reflections.php?id=125

Снимки: Неделчо Неделчев, Весела Игнатова и Василка Нанева

 

 

Снимки

Свещ. Методий Корчев, ик. Ангел Ангелов  и д-р Павел ПавловХрам "Св. св. Кирил и Методий"
« предишна новинаследваща новина »