ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град Добрич

25 септември 2018 13:31, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град Добрич

На 25 септември 2018 г. се проведоха тържества по случай Деня на Добрич и изпълването на 78 години от възвръщането на Южна Добруджа към пределите на България. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва за загиналите. С Архиерея съслужиха духовници от град Добрич и дякон Любомир Георгиев. Богослужението беше украсено от изпълненията на мъжкия хор при Катедрален храм “Успение Богородично” - Варна, под диригентството на Валентин Кубратов.

Митрополит Йоан произнесе слово, в което се обърна към г-н Йордан Йорданов - Кмет на Община Добрич, Контраадмирал Митко Петев - командир на Военноморските сили на Република България, народни представители, официални гости и всички присъстващи.

Програмата на Община Добрич за тържественото отбелязване на тази бележита годишнина включваше и военен ритуал по полагане на венци и цветя, под съпровода на Духовия оркестър на Военноморските сили.

 

 

Снимки

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град ДобричВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва на военното гробище в град Добрич
« предишна новинаследваща новина »