ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Който следва създаващите разкол, той няма да наследи Царството Божие (Св. Игнатий Богоносец)

25 септември 2018 22:01, Ловчанска митрополия
Икона - Корабът на Спасението

В статия с днешна дата редакторите на faktor.bg публикуват видео интервю на Ловчанския митрополит Гавриил по украинския въпрос, за което твърдят, че вчера е било качено на официалния сайт на Украинската Православна Църква.

Справка в официалния сайт на УПЦ показва, че такова интервю там не присъства. То е публикувано в youtube канала на информационния отдел на УПЦ, но преди повече от година и половина, защото е дадено на представители на Украинската Православна Църква на 15 февруари 2017 г. в гр. Пловдив.

Представителите на УПЦ бяха в България за конференцията, посветена на св. Лука Войно-Ясенецки, организирана от Пловдивска Света Митрополия. Редакцията на горепосочения сайт манипулативно представя интервюто като ново изявление на Ловчанския митрополит, в което последният едва ли не изразявал и позицията на целия Св. Синод на БПЦ по украинския въпрос.

Във всеки случай, и тук се оправдаха думите на псалмопевеца "падут во мрежу свои грешници", защото страдащият от маниакална русофобия сайт неволно е дал гласност на един принципен, каноничен и точен коментар на Ловчанския митрополит по украинския въпрос, който публикуваме по-долу:

Текст: прот. Михаил Ковачев
« предишна новинаследваща новина »