ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Който следва създаващите разкол, той няма да наследи Царството Божие (Св. Игнатий Богоносец)

25 септември 2018 22:01, Ловчанска митрополия
Икона - Корабът на Спасението

В статия с днешна дата редакторите на faktor.bg публикуват видео интервю на Ловчанския митрополит Гавриил по украинския въпрос, за което твърдят, че вчера е било качено на официалния сайт на Украинската Православна Църква.

Справка в официалния сайт на УПЦ показва, че такова интервю там не присъства. То е публикувано в youtube канала на информационния отдел на УПЦ, но преди повече от година и половина, защото е дадено на представители на Украинската Православна Църква на 15 февруари 2017 г. в гр. Пловдив.

Представителите на УПЦ бяха в България за конференцията, посветена на св. Лука Войно-Ясенецки, организирана от Пловдивска Света Митрополия. Редакцията на горепосочения сайт манипулативно представя интервюто като ново изявление на Ловчанския митрополит, в което последният едва ли не изразявал и позицията на целия Св. Синод на БПЦ по украинския въпрос.

Във всеки случай, и тук се оправдаха думите на псалмопевеца "падут во мрежу свои грешници", защото страдащият от маниакална русофобия сайт неволно е дал гласност на един принципен, каноничен и точен коментар на Ловчанския митрополит по украинския въпрос, който публикуваме по-долу:

Текст: прот. Михаил Ковачев

 

 

« предишна новинаследваща новина »