ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение Богородично в Ловеч

15 август 2010 20:05, Ловчанска митрополия
Празник в храм "Успение Богородично", Ловеч

На празника на Успението на Божията Майка Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в ловешкия храм "Успение Богородично" в съслужение с духовниците: архим. Викентий, иконом Кънчо Кабадийски и прот. Иван Шишков.

В този старинен храм е служил свещеноиконом Кръстьо Никифоров, един от основателите на Ловешкия революционен комитет, чието име бе незаслужено опетнявано дълги години. В този храм редовно се е отбивал и Васил Левски, за да се види със своя съратник и да попее на църковната служба.

Храм "Успение Богородично" се намира в стария град и е любимо място за посещение и поклонение на гостите на Ловеч. Въпреки жегите, днес много вярващи изкачиха стръмния склон, на който се намира храмът, и почетоха празника на Божията Майка.

 

 

Снимки

Храм "Успение Богородично" в ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", ЛовечПразник в храм "Успение Богородично", Ловеч
« предишна новинаследваща новина »