ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 18 на "Църковен вестник"

01 октомври 2018 15:23, Българска Патриаршия
Брой 18 на "Църковен вестник"

От печат излезе новият 18 брой на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник". В новия брой ще се запознаете подробно с обзора на дните от Седмицата на православната книга, които се състояха в началото на септември, традиционно във Варна. По повод Седмицата на книгата в броя е публикувано и интервю с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, в което той говори подробно за новите издания на Варненска св. митрополия, както и за самото издание - Седмица на православаната книга, което вече 20 години е част от културния и обществен живот, както на Варненска епархия, така и на БПЦ-БП.

На една голяма годишнина от живота на родната ни църква - 1125 г. от Преславския църковно-народен събор, също е отделено голямо внимание в брой 18 на "Църковен вестник". Не на последно място са поместени и материали за отбелязаната 140-годишнина от рождението на видния български екзарх Стефан. Тържествата се състояха в с. Широка лъка и бяха водени от Негово Светейшество патриарх Неофит.

В рубриката "Пътеписи от св. места", ще прочетете продължението на Поклонение до гръцките острови в Йонийско море, от брой 16. Текстът е на Нася Кинева.

Напомняме, че новата абонаментна кампания за "Църковен вестник" е в своето начало и ако желаете да се абонирате за официалния печатен орган на БПЦ, може да го направите на следния адрес:

Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »