ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски"

01 октомври 2018 17:03, Видинска митрополия
Православно неделно училище при храм "Св. Николай Мирликийски"

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски", като в него ще бъда извършвани следните дейности:

ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА - запознаване с основните истини на Православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят. Вероучението оформя и усъвършенства подрастващата личност, дава на детето любов, увереност, посока и надежда в Христос.

Ръководител: преподавател по религия, Елена Велкова

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС - за запознаване с технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.

Ръководител: преподавател по религия и иконопис Елена Велкова

ШКОЛА ЗА ДРАМАТИЧНО И КУКЛЕНО ИЗКУСТВО - ще работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.

Ръководител: режисьор на куклен театър г-жа Мария Петрова

Новата 2018/2019 учебна година ще се открие на 14 октомври 2018 г.(неделя), от 11:30 часа , в обновената зала на неделното училище в сградата на Епархийското училище до храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

Неделното училище приема в обявените школи деца и юноши от 5 до 18 години, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.

 

 

« предишна новинаследваща новина »