ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски"

01 октомври 2018 17:03, Видинска митрополия
Православно неделно училище при храм "Св. Николай Мирликийски"

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, Видинска св. митрополия организира Православно неделно училище към митрополитския храм "Св. Николай Мирликийски", като в него ще бъда извършвани следните дейности:

ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА - запознаване с основните истини на Православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят. Вероучението оформя и усъвършенства подрастващата личност, дава на детето любов, увереност, посока и надежда в Христос.

Ръководител: преподавател по религия, Елена Велкова

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС - за запознаване с технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.

Ръководител: преподавател по религия и иконопис Елена Велкова

ШКОЛА ЗА ДРАМАТИЧНО И КУКЛЕНО ИЗКУСТВО - ще работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.

Ръководител: режисьор на куклен театър г-жа Мария Петрова

Новата 2018/2019 учебна година ще се открие на 14 октомври 2018 г.(неделя), от 11:30 часа , в обновената зала на неделното училище в сградата на Епархийското училище до храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец".

Неделното училище приема в обявените школи деца и юноши от 5 до 18 години, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.

« предишна новинаследваща новина »