ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

08 октомври 2018 13:51, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

Уважаеми читатели, излезе от печат новият - 19 брой, на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник". В броя ще прочетете както новини от живота на Българската православна църква, така и решения на Св. Синод от последното му заседания от началото на октомври месец.

В броя са публикувани и кандидатурите за ръкоположения на свещенослужители към Сливенска епархия, епархията в САЩ, Канада и Австралия, Великотърновска епархия, Доростолска епархия, Старозагорска епархия, Видинска епархия.

В рубриката за църковно богослужение ще прочетете подробно за богослужебната прослава на преподобния Йоан Рилски Чудотворец (на стр. 7), като статията се публикува във връзка с предстоящия празник на всебългарския закрилник и е с автор ик. Йоан Кукув.

"Вярата в Христа ражда желание за вечните блага и страхът от мъченията; а желанието за тези блага и страхът от мъките водят до строго изпълнение на заповедите", казва св. Симеон Нови Богослов. Повече за вярата, надеждата и страхът в Господа, може да откриете в статията "На Страх Господен ще ви науча" (стр. 4-5), с автор ставр. ик. Павел Гърбов.

В Колонката на редактора, отговорният редактор Александра Карамихалева, говори за влюбването и любовта (на стр. 5). На края, но не на последно място, ще откриете и пътеписа на Нася Кинева за поклонническото пътуване до островите в Йонийско море.

Припомняме, че започна абонирането за предстоящата 2019 г. за "Църковен вестник". Повече за кампанията, може да прочетете тук - http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=273154

Вашите мнения, коментари и материали за "Църковен вестник" на адрес: Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

Текст: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »