ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

08 октомври 2018 13:51, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 19 на „Църковен вестник”

Уважаеми читатели, излезе от печат новият - 19 брой, на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник". В броя ще прочетете както новини от живота на Българската православна църква, така и решения на Св. Синод от последното му заседания от началото на октомври месец.

В броя са публикувани и кандидатурите за ръкоположения на свещенослужители към Сливенска епархия, епархията в САЩ, Канада и Австралия, Великотърновска епархия, Доростолска епархия, Старозагорска епархия, Видинска епархия.

В рубриката за църковно богослужение ще прочетете подробно за богослужебната прослава на преподобния Йоан Рилски Чудотворец (на стр. 7), като статията се публикува във връзка с предстоящия празник на всебългарския закрилник и е с автор ик. Йоан Кукув.

"Вярата в Христа ражда желание за вечните блага и страхът от мъченията; а желанието за тези блага и страхът от мъките водят до строго изпълнение на заповедите", казва св. Симеон Нови Богослов. Повече за вярата, надеждата и страхът в Господа, може да откриете в статията "На Страх Господен ще ви науча" (стр. 4-5), с автор ставр. ик. Павел Гърбов.

В Колонката на редактора, отговорният редактор Александра Карамихалева, говори за влюбването и любовта (на стр. 5). На края, но не на последно място, ще откриете и пътеписа на Нася Кинева за поклонническото пътуване до островите в Йонийско море.

Припомняме, че започна абонирането за предстоящата 2019 г. за "Църковен вестник". Повече за кампанията, може да прочетете тук - http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=273154

Вашите мнения, коментари и материали за "Църковен вестник" на адрес: Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

Текст: Ангел Карадаков
« предишна новинаследваща новина »