ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело на света Богородица във Видин

17 август 2010 16:03, Видинска митрополия
Опело на света Богородица във Видин

На 16 август в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, за втора поредна година бе извършен чинът Опело на света Богородица.

Богослужението започна с вечерна служба, на която бе извършено последованието на петохлебието, след което с подобаваща тържественост бе извършено и утринното богослужение заедно с песнопенията на Опелото Богородично.

Молитвените последования и клиросното пение бяха изпълнени от архимандрит Поликарп, председател на храма, архимандрит Евтимий, както и от йеродякон Максим и монахиня Теодора.

След края на молитвеното събрание архимандрит Поликарп поздрави благочестивите християни и им пожела да носят в сърцата си любовта на света Богородица към Бога и към хората и като се стараят да й подражават, да напредват в благочестие и духовност.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий и Венцислав Евтимов

 

 

Снимки

Опело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинОпело на света Богородица във ВидинПразник в Чипровския манастирОпело на света Богородица във Видин
« предишна новинаследваща новина »