ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит се срещна с областния управител на Перник

10 октомври 2018 16:59, Софийска митрополия
Патриарх Неофит се срещна с областния управител на Перник

На 10 октомври Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна и разговаря с областния управител на Перник Ирена Соколова.

Двамата обсъдиха новите насоки за по-всеобхватно включване на децата в групи за изучаване на предмета Религия-Православие в българските училища. Мисията има активната подкрепа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и личното одобрение на министър-председателя Бойко Борисов,подчерта Соколова.

Тя и придружаващите я представители на местната общност получиха благословение от патриарха за проекти, свързани с възстановяването и оживяването на манастири и православни храмове,а също така и с възраждането на духовния живот в тях.

Ирена Соколова благодари на патриарха за пастирската му подкрепа и молитвеното застъпничество, на което по думите й се дължат успехите в добрите начинания. Тя запозна патриарх Неофит с добрите резултати от провеждането на първото издание на народния Църногорски събор през лятото, за който беше поискано неговото благословение и подчерта благодатната роля на събитието за възвръщането на народа към вярата и Църквата.

В срещата участваха викарият на Софийска епархия Белоградчишки епископ Поликарп, протосингелът архимандрит Василий и началникът на Духовно-просветния отдел към митрополията Ангел Младенов.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHsmoXGze1

Текст и снимки: Румяна Борисова

 

 

« предишна новинаследваща новина »