ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужби в чест на св. Петка Търновска в София

12 октомври 2018 13:03, Софийска митрополия
Софийска света митрополия

На 14 октомври Православната църква почита св. преп. Параскева- Петка Търновска. По този повод, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, в редица храмове и манастири на Софийска епархия ще бъдат извършени празнични богослужения.

В навечерието на празника 13 октомври (събота) в старинния столичен храм „Св. Петка", на ул. "Калоян" 7, ще бъде отслужена тържествена вечерня с петохлебие, която ще бъде предстоявана от Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В 17,30 часа в митрополитския храм "Св. Марина" ще бъде тържествено посрещната одеждата на св. Петка, която е дар на Българския патриарх Неофит от Румънския патриарх и с литийно шествие ще бъде пренесена в храм "Св. Петка", където ще остане за постоянно поклонение.

Вечерната богослужба ще започне от 18,00 часа.

~~~

В празничния ден - 14 октомври (неделя) - св. Литургия в старинния столичен храм „Св. Петка", на ул. "Калоян" 7, ще бъде възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп.

По повод храмовия празник в девическия манастир "Св. Петка", с. Клисура, край Банкя, ще бъде отслужена празнична св. Литургия.

Св. Литургия в чест на храмовия празник ще бъде отслужена и в храм "Св. Петка", кв. "Орландовци".

Начало на св. Литургия - 9,00 ч.

 

 

« предишна новинаследваща новина »