ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в храм "Св. Георги Победоносец", гр. Костенец

13 октомври 2018 21:14, Софийска митрополия
Празник в храм "Св. Георги Победоносец", гр. Костенец

В съботния ден на 13 октомври, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп посети гр. Костенец, Ихтиманска духовна околия.

За радост на енорията на храм „Свети великомъченик Георги Победоносец", викарният епископ отслужи св. Литургия в храма, който през 2014 г. бе изцяло обновен с помощта на Държавен фонд "Земеделие" по програмата "За развитие на селските райони".

Заедно с него в богослужението взеха участие свещеници от столицата и Ихтиманска духовна околия, во главе със ставр. ик. Георги Георгиев, предстоятел на храма.

Съботната богослужба бе уважена от кмета на община Костенец Радостин Радев, от кметове на съседните селища на общината, както и от десетки миряни от града.

В началото на литургията бе постриган за „четец и певец“ младеж от енорията, Ивайло, който с голямо вълнение прие първата степен на свещеническо служение.

За ревностно и дългогодишно служение с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, еп. Поликарп награди с офикия „ иконом“ протоиерей Николай Свещаров.

За свещеническо служение бе ръкоположен дякон Емануил Димитров, родом от гр. Долна баня.

В края на литургията епископът като насърчи новоръкоположения свещеник за духовно служение, изпълнено с мъдрост, търпение и ревност изказа пастирско слово за духовния живот към който са призвани всички християни приели в сърцата си Христос.

Топли и благодарствени думи към него отправи енорийският ставр. ик. Георги, както и отличеният духовник ик. Николай Свещаров.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHsmp8njHL

Текст и снимки: Весела Игнетова

 

 

« предишна новинаследваща новина »