ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Успение на св. Йоан Рилски във Видин

18 август 2010 13:52, Видинска митрополия
Успение на свети Йоан във Видин

Във Видин тържествено бе отпразнуван денят Успение на всебългарския светец Йоан Рилски.

Празникът бе отбелязан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, чийто северен параклис е посветен на св. Йоан Рилски.

Вечерното богослужение на 17 август в памет на светеца бе отслужено от архимандрит Евтимий в съслужение с йеродякон Максим, а клиросното пение изпълни архимандрит Поликарп, председател на храма. Бе осветено и петохлебие за радост и благословение на християните.

На 18 август богослужението оглави архимандрит Поликарп, а клиросното пение - архимандрит Евтимий.

С благословението на Величкия епископ Сионий за поклонение и духовно назидание на гражданите бяха поставени свети мощи на Рилския чудотворец, които се съхраняват в светата Видинска митрополия.

След края на литургията архимандрит Поликарп поздрави богомолците и им пожела Бог да ги благославя и укрепва в духовния път по молитвите на св. Йоан.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Поликарп и архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Успение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във ВидинУспение на свети Йоан във Видин
« предишна новинаследваща новина »