ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 20 на „Църковен вестник”

17 октомври 2018 14:48, Българска Патриаршия
Брой 20 на "Църковен вестник"

От печат излезе брой 20 на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник" за периода 16-31 октомври. Водещо в поредния брой на официоза на Българската църква е интервюто на Весела Игнатова с архим. Василий Бакоянис, който е клирик на Гръцката православна църква. Автор е на повече от 70 книги, повечето с пастирски характер. Отецът не е непознат на читателите на "Църковен вестник", тъй като през 2012 г. Синодално издателство подготви и издаде една от книгите му - "Отвъд смъртта. Къде са нашите покойници и как да се погрижим за тях". Интервюто е със заглавие "Когато солта загуби силата си", и е поместено на стр. 1 и 2.

В рубриката Актуално е обърнато особено внимание на постановката "Антихрист - суперзвезда", която се играе у нас от повече от месец. Текстът е на Анелия Павлова и е поместен на стр. 1 и 6.

На основно място в брой 20 е поместен обзор на тържествата в Стара Загора по повод 180 години от рождението на митрополит Методий Кусев. Обзорът може да прочетете на стр. 4 и 5.

Като продължение от брой 19 е и текстът на иконом Йоан Кукув за богослужебната прослава на св. Йоан Рилски. Текстът се публикува във връзка с предстоящия празник на всебългарския светец и покровител. На стр. 6 ще може да прочетете и текста на Александър Господинов за сексуалната просвета на младежите, както и за брака като институция, която няма алтернатива.

В броя продължава и поредицата с пътеписи от поклонение до гръцките острови в Йонийско море от Нася Кинева - стр. 8.

Отговорен редактор на броя: Анула Христова

Напомняме, че новата абонаментна кампания за "Църковен вестник" е в своето начало и ако желаете да се абонирате за официалния печатен орган на БПЦ, може да го направите на следния адрес:

Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »