ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ще се строи параклис в двора на Видинска митрополия

19 август 2010 06:44, Видинска митрополия
Копка за параклис в двора на Видинска митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в двора на Видинската света Митрополия ще бъде изграден православен параклис в чест и памет на св. Пимен Зографски, който през XVI в. възражда монашеството по тези богоспасяеми предели.

На 18 август първата копка бе направена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий. В двора на Митрополията бе извършено водоосвещение и положен основният камък за построяването на параклиса. В съслужение участваха предстоятелят на старинния столичен храм „Св. Петка” прот. Николай Николов, архимандрит Поликарп, архимандрит Евтимий и йеродякон Максим.

Епископ Сионий поздрави гостите, дошли да почетат това тържество и пожела в скоро време всички в духовен трепет да се съберат за освещаването на параклиса.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Копка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополияКопка за параклис в двора на Видинска митрополия
« предишна новинаследваща новина »