ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С водосвет бе дадено началото на празника на Бобов дол

27 октомври 2018 18:51, Софийска митрополия
С водосвет бе дадено началото на празника на Бобов дол

На 27 октомври, с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети гр. Бобов дол, за да вземе участие в празника на града.

На 27 октомври Бобов дол празнува дена на своето обявяване за град. Тази година се навършват 51 години от този акт – указ.

По този повод, пред г-жа Елза Величкова и множество граждани на Бобов дол, на сцената на градския парк - амфитеатър, Негово Преосвещенство отслужи тържествен водосвет и се помоли за здравето, благоденствието и просперитета на града и неговите жители.

В празничното моление, взеха участие ставрофорен иконом Николай Неколов, протойерей Радослав Ваклин и йеродякон Вартоломей.

След водоосвещението епископ Поликарп поздрави кмета на града и присъстващите граждани на Бобов дол и гости от името на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела достойно бъдеще и живот и осъществяване на всички добри намерения и проекти за града и неговите граждани.

За здраве и благословение със светена вода бяха поръсени официалните лица и присъстващите гости и граждани.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHskGXmrxK

 

 

« предишна новинаследваща новина »