ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка" в град Сайнт Питерсбърг, Флорида

30 октомври 2018 10:28, Митрополия на САЩ, Канада и Австралия
Втори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, Флорида

На 14 октомври 2018 г. Българската православна църква „Св. Петка” тържествено отпразнува за втори път своя храмов празник. Радостта на вички енориаши и гости беше голяма, тъй като Епархийският ни митрополит на САЩ, Канада и Австралия Йосиф посети и благослови за пръв път своя православен народ.

Миналата година с негово благословение тогаващният наш многообичан викарен епископ Даниил дойде за първи път и ни освети обновения храм.

Негово Високопреосвещенство отслужи в навечерието на храмовия ни ден вечерня и петохлебие и след затрогващата му и изслушана от нас беседа, се срещна с църковното настоятелство, което го запозна подробно с енорийския живот и голямата ни нужда от български свещеник на многобройната ни вече църковна община.

Сутринта на самия празник дядо Йосиф, в съслужение с енорийския свещеник на Българската православна църква „Св. Георги Победоносец” в Орландо, Флорида, отец Атанас Мегеров и иподякон Боян, преди св. литургия пострига за четци пет български младежи, които с радост помагаха по време на архиерейската велелепна служба.

Многото богомолци с благоговение и задоволство участваха в св. литургия, излушаха молитвите преди св. причастие, удостоиха се със св. тайни, прочетоха и благодарствените молитви и изпълнении с духовна радост излушаха наставленията на митрополита и заръката му да подражаваме на вярата и православния начин на живот на храмовата ни покровителка св. Петка.

След службата в църковния двор Митрополит Йосиф благослови трапезата с разнообразни български ястия и се наслади на красотите на българския народен събор.

Всички останахме много доволни и благодарни на нашата небесна закрилница св. Петка, която отново ни удостои с нейната благодатна закрила и помощ.

Сърдечна благодарност на дядо Йосиф, че беше с нас на годишния ни празник и зареди духовните ни батерии за благодатен живот в нашия Господ и Спасител Иисус Христос занапред.

 

Автор: Даниела Ценова

 

 

Снимки

Втори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, ФлоридаВтори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, ФлоридаВтори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, ФлоридаВтори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, ФлоридаВтори храмов празник на Българската православна църква "Св. Петка"  в град Сайнт Питерсбърг, Флорида
« предишна новинаследваща новина »