ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на науките

31 октомври 2018 12:30, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на науките

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна днес с академици от Българската академия на науките. Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а на нея присътваха Техни Преосвещенства Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на софийския митрополит, ик. Николай Георгиев, началник на Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

По време на приема академик Стефан Воденичаров припомни тредиционно добрите взаимоотношения между БПЦ-БП и БАН, както и сподели за наскоро подадения призив към Министър-председателя Бойко Борисов за недопускането на намеса на държавата в делата на вероизповеданията и по-специално на Българската православна църква. Той допълни още и това, че от БАН редовно повдигат въпроса за въвеждането на предмета "Религия" в българското училище.

Срещата завърши с благопожелания за бъдещи съвместни инициативи и дейности.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на науките;Българският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на наукитеБългарският патриарх Неофит се срещна с академици от Българската академия на науките
« предишна новинаследваща новина »