ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В гр. Долня Баня се раздаде за 140 път благословено ястие по повод храмовия празник

22 август 2010 22:20, Софийска митрополия
Празник в гр. Долна Баня

В неделния ден, 22 август, за 140 път в гр. Долна Баня, Софийска духовна околия, се раздаде благословено ястие в чест на храмовия празник на църквата "Успение Богородично". По установена вече традиция то се подготвя в първия неделен ден след празника Успение на Божията Майка, за да не се измести духовният смисъл и радостта от празника.

Св. Литургия бе отслужена от Негово Високопреподобие архимандрит Григорий, протосингел на Софийска митрополия, и Негово Високоблагоговейнство иконом Пламен Димитров, предстоятел на храма и дългогодишен епархийски съветник.

След литургията, в двора на храма бе извършен празничен водосвет и освещение на храната. Както всяка година, на последованията присъстваха почти всички жители на градчето.

Тази година ястието бе подготвено в петдесет казана, като всеки от тях побира по 100 л. Така количеството приготвена храна възлиза на 5 тона ароматно ястие. Голямото множество жители и гости бяха поръсени със светена вода и хапнаха от благословената храна.

 

Текст: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празник в гр. Долна Баня Празник в гр. Долна Баня Празник в гр. Долна Баня Празник в гр. Долна Баня  В гр. Долна Баня се раздаде за 140 път благословено ястие по повод храмовия празникПразник в гр. Долна Баня
« предишна новинаследваща новина »