ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 21 на "Църковен вестник"

05 ноември 2018 11:56, Българска Патриаршия
21-ви брой на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, излезе новият 21-ви брой на официоза на Българската православна църква - "Църковен вестник" за периода 1-15 ноември.

В този брой специално място е отредено за трите бележити годишнини на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и на Техни Високопреосвещенства Ловчански митрополит Гавриил и Русенски митрополит Наум. Като съответно за трите чествания може да прочетете на стр. 1, 3, 4 и 5.

За 115-годишнина на Софийската духован семинария "Св. Йоан Рилски" също е отредено специално място в брой 21.

В броя на стр. 6 ще се запознаете и с живота и делото на Неврокопския митрополит Борис, на който тази година се изпълват 70 години от кончината и 130 години от рождението. Текстът проследява живота на бележития български архиерей, както и неговата просветителска мисия.

В Колонка на редактора, отговорният редактор за броя Александра Карамихалева говори за вечната дилема в човека - тази да има или да бъде, както и за "свиването" на егото и вътрешната промяна на сърцето. На стр. 7 ще може да прочетете, продължението от миналия брой на текста за богослужебната прослава на св. Йоан Рилски.

На стр. 8 ще може да прочетете за първият у нас храм посветен на св. Серафим Софийски, който на 28 октомври Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай освети в Горноводенския манастир "Св. св. Кирик и Юлита".

Напомняме, че новата абонаментна кампания за "Църковен вестник" е в своето начало и ако желаете да се абонирате за официалния печатен орган на БПЦ, може да го направите на следния адрес:

Св. Синод, София - 1000, ул. "Оборище" №4

Тел.: 02/987-56-11/ в. 245

За абонамент: 02/987-56-11/ в. 131

e-mail: sinizdat@gmail.com

 

 

« предишна новинаследваща новина »