ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Призив за дарения

23 август 2010 09:20, Сливенска митрополия
Призив за дарения

На 15 август в гр. Ямбол, кв. „Аврен”, в триъгълника между ул.”Ксанти”, ул. ”Галиполи” и ул. ”Драма”, на мястото, където по Божията воля ще бъде съграден нов православен храм, посветен на Успението на Божията Майка, ставрофорният свещеноиконом Стоян Радев отслужи молебен и освети корбан за здраве на православните християни и жителите на квартала.

В тази част на града живее около 30% от населението на Ямбол. В новия храм ще се проповядва Христовата вяра и ще се извършват светите тайнства на Православната църква.

Възвръщането на православните традиции и съчетаването им с нравствените устои на православната вяра са едни от основните предпоставки за възраждането на силна, трудолюбива и вярваща православна българска нация. Бог да благослови това благородно начинание!

Желаещите могат да дадат своя принос в изграждането на храма с дарения по сметката на църковното настоятелство при новостроящия се храм „Успение на Пресвета Богородица”

BG08STSA93000016135896/STSABGSF в банка ДСК, гр. Ямбол.

От църковното настоятелство

Видео от събитието можете да видите тук:

 

 

Снимки

Призив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за даренияПризив за дарения
« предишна новинаследваща новина »