ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архангелов ден в Бачковския манастир

08 ноември 2018 12:41, Бачковска света обител
Архангелов ден в Бачковския манастир

Съборът на архистратига Божий, св. архангел Михаил, небесния воин страшилище за нечестивия и защитник на монасите(дохиарското чудо) и на всички вярващи, бе тържествено бе отпразнуван с св.Литургия, водена от Месемврийски епископ Яков, пребиващ в манастира и в съслужение с игумена, архимандрит Самуил и манастирското братство. Отец Самуил обърна внимание в празничната си проповед на вярващите върху примера на съборност, даден ни от светите безплътни сили, като първообраз на потребната на всички нас съборност в името Христово, за преодоляване на дребномислието, отвличащите ни ежедневни грижи и коварни страсти. Именно в съборната молитва Бог е! И благодатта Му снизошествува на приобщилите се в дълбините на сърцата си!

На днешния ден празнува и небесния си патрон, манастирския дякон, отец Михаил, който вече четиридесет години следва монашеския си завет в светата обител в смирение и чинопослушание. Да ни е жив и здрав!

На многая и благая лета, отче Михаиле!

 

 

Снимки

Архангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастирАрхангелов ден в Бачковския манастириеродякон Михаил
« предишна новинаследваща новина »