ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническо ръкоположение в гр. Габрово

24 август 2010 08:45, Великотърновска митрополия
Свещеническо ръкоположение в гр. Габрово

На 22. 08. 2010 г. в храм „Успение Богородично”, Габрово, бе отслужена архиерейска света Литургия от Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий. В съслужение с архиерея участие взеха прот. Тодор Тодоров, свещ. Руслан Личев и дякон Цветан Спиров. Мнозина бяха дошлите богомолци, в душите на които все още цареше радостта от празника на блаженото Успение (заспиване) на Пресветата Дева, който все още не бе отдаден от богослужебния календар.

В този неделен ден, по време на светата Литургия, митрополит Григорий извърши и свещеническото ръкоположение на дякон Цветан Спиров. Младият свещеник е дългогодишен възпитател и преподавател в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”, който се завръща в родния си град, за да се отдаде на свещеническо служение.

Архиереят се обърна към новоръкоположения свещеник с напътстващи думи - да бъде достоен сеяч на словото Божие в душите на повереното му стадо.

С трепет пред светия Агнец, свещ. Цветан Спиров осъзна важността на попрището, което поема, и отговорността, като духовен пастир да води паството си по пътя на Христовата истина.

След края на службата кириархът на Великотърновска епархия отправи многолетствие за свещ. Цветан Спиров, за габровци и всички християни.

Нека Пресвета Богородица закриля живота ни под своя майчински покров!

 

Текст: свещ. Руслан Личев

 

 

Снимки

Свещеническо ръкоположение в гр. ГабровоСвещеническо ръкоположение в гр. ГабровоСвещеническо ръкоположение в гр. ГабровоСвещеническо ръкоположение в гр. ГабровоСвещеническо ръкоположение в гр. Габрово
« предишна новинаследваща новина »