ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Eнорийският сайт „Православна младеж” към столичния храм „Света София” организира конкурс за есе „През очите на вярата”

26 август 2010 19:41, Софийска митрополия
Конкурс "През очите на вярата" - 2010

За втора поредна година енорийският сайт „Православна младеж” към столичния храм „Света София” организира конкурс за есе „През очите на вярата”. Младежи от цялата страна твориха и споделиха написаното по сложната, но красива тема „Вечността е за любящите души”.

Конкурсът протича на два етапа. На първия етап, който тече в момента, потребителите на сайта дават своя глас по рейтингова скала и така се определя наградата на читателите. На втория - победителите в конкурса се определят от тричленно жури в състав: ик. Ангел Ангелов, свещ. Йоан Карамихалев и г-жа Александра Карамихалева.

Тази година поставената тема със заглавие „Вечността е за любящите души”, която трябва да се развие под формата на есе. Изборът на темата цели да провокира младите хора, да ги извади и издигне от забързаното ежедневие, да насочи мисълта им нагоре, към духовното, и да я сблъска с понятия като вечност, безсмъртие, безкрайност. Втората част към заглавието „за любящите души” включва любимата тема за младежите – темата за любовта, пречупена вече през друга призма - тази на любовта към Бога и ближния. Но темата идва и да подскаже, че вечността и безсмъртието без любов са всъщност ад. По този начин, пишейки на тази тема, младежите стават свидетели за тази любов и вестители на онзи бъдещ живот и реалност, когато „няма да има време”.

Този конкурс се приема с голяма радост от младежите, които дори изпращат благодарствени писма на електронния адрес на сайта. Младите хора са творчески активни и търсят поле за изява. Затова ние от екипа на сайта „Православна младеж” се опитваме да им създадем условия да покажат своите възможности в инициативи с православен характер.

Друга цел на конкурса за есе „През очите на вярата” е да привлече талантливи деца, на които да се помогне в тяхното развитие. Така например, участничката в конкурса Яна Радилова, която спечели втора награда в миналогодишното издание, е много талантливо 17-годишно момиче, със спечелени награди в много конкурси. Тази есен дори й предстои издаването на книга, за чието разпространение и ние ще помогнем.

Пожелаваме успех на всички участници, а читателите призоваваме да гласуват!

Ето и адреса на сайта, където можете да се включите в гласуването: www.pravmladeji.org

Eкипът на сайта „Православна младеж”

 

 

« предишна новинаследваща новина »