ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Второкласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополия

18 декември 2018 16:44, Ловчанска митрополия
Второкласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополия

Седмица преди великия и светъл празник Рождество Христово учениците от II Б клас на училище ОУ„Димитър Димов“ в Ловеч направиха дарение на Ловчанска света митрополия, което ще бъде използвано за нуждите на социалната кухня към митрополията. Учениците са с класен ръководител г-жа Вергиния Христова и бяха посрещнати в храм „Св. Троица“ - Ловеч от Ловчански митрополит Гавриил. Средствата са събрани чрез благотворителен базар, на който са продавали сладкиши, изработени от тях и събраните 276 лв. са дарени. Владиката благодари на учителката г-жа Вергиния Христова на децата и техните родители. Митрополит Гавриил изрази своята голяма радост за това, че децата мислят и за бедните стари хора, за които към Ловчанска св. митрополия вече 12 години функционира кухня и столова. Тяхната детска любов ни дава вяра и упование, че сред новото поколение в България ще има много достойни хора, които обичат Господ и проявят любов и милосърдие към тези, които имат нужда от помощ.

Учениците споделиха, че това не е първия път, когато проявяват благотворителност и биха се радвали и занапред да бъдат от помощ на нуждаещите се хора. Миналата година те са подпомогнали социален дом за хора в неравностойно положение.

Децата подариха на дядо владика ръчно изработена картичка, с пожелания за радост и щастие, а митрополит Гавриил им раздаде подаръци и им пожела хубаво посрещане на празника Рождество Христово, когато нашият Господ Иисус Христос се ражда като Младенец.

 

 

Снимки

Второкласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополияВторокласници направиха дарение на социалната кухня към Ловчанска св. митрополия
« предишна новинаследваща новина »