ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бе направена копка за параклис в VI СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник

18 декември 2018 17:24, Софийска митрополия
Бе направена копка за параклис в VI СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник

На 18 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия, посетиха VI СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник.

В учебното заведение представителите на Негово Светейшество бяха посрещнати от г-жа Адриана Ольова, директор на VI СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Перник.

Целта на посещението бе свързано с полагането на основен камък за изграждането на православен параклис, посветен на светите братя Кирил и Методий, небесни покровители на училището.

В двора на учебното заведение, от епископ Поликарп, в съслужение на свещеници от гр. Перник бе отслужено водоосвещение и положен основният камък за построяването на молитвения дом.

Гости на тържеството бяха г-жа Ирена Соколова, областен управител на област Перник, г-жа Ваня Коконова, началник на РУО – Перник, директори на пернишки училища, родители и ученици.

 

След водосвета и полагането на основния камък, епископ Поликарп се обърна към всички с благо слово, в което благодари на директора на училището, на г-жа Ирена Соколова и на всички споспешници на добрата инициатива, за духовната грижа, която проявяват към подрастващото поколение, както и за добрия пример, които дават на нашето общество.

Епископ Поликарп поздрави всички от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела духовни празници, както и в по-голямо множество всички да се съберат при освещаването на параклиса.

След празничното мероприятие се състоя задушевен разговор с всички официални лица уважили събитието.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК https://flic.kr/s/aHsmxFN4hS

 

 

« предишна новинаследваща новина »